En helg att ta igen på

October 14, 2017

Denna helgen har jag hittills inte gjort vad jag tänkt, men jag har gjort andra bra saker.

En av de saker jag ofta hörde som lärarstudent är att det tar mycket tid på kvällar och helger att läsa och bedöma elevarbeten, särskilt i ett ämne som svenska. Jag har inte riktigt upplevt det fören i veckan som gått. Eftersom det är första terminen jag jobbar ordentligt har varje erfarenhet i någon mån varit ny och hur många kurser man än går i både betygsättning, bedömning, ämnesstudier och återkoppling är det svårt att föreställa sig vad det innebär i praktiken att kommentera och bedöma en elevtext. Jag har ungefär 50 noveller att läsa och även om jag börjat har jag inte precis skyndat till att ta tag i uppgiften. Även om jag fortfarande inte haft novellerna jättelänge har jag haft dem längre än jag hoppats utan att lämna dem tillbaka till eleverna.

När jag gick från jobbet igår tog jag novellerna med mig och tänkte spendera hela dagen idag med att läsa dem. Det har inte blivit så. Istället var jag en stund på Calcons visionsdag och pratade om hur konventet kan och bör utvecklas. Det var lite skönt att komma dit och dela med mig av erfarenhet utan att för den skull vara ansvarig. Jag har också tagit igen ganska mycket av sånt som har blivit liggande i veckorna. Bland annat har jag inte längre hundratals olästa inlägg i min rss-läsare och jag har några färre olyssnade podcasts i min lista. Det känns lite dumt att lägga hela dagar på saker jag inte planerat, istället för saker jag uttryckligen sagt att jag ska göra, men jag känner att det är värt det. De senaste veckorna har jag antingen jobbat, städat eller fixat saker. Idag har jag främst varit ledig och det har varit ganska skönt.