Flera små inlägg

January 16, 2018

Jag har skrivit ett par inlägg senaste veckan som jag inte publicerat. De har handlat om olika saker, men gemensamt är att de av olika anledningar inte känts färdiga att publicera. Jag tänker därför att jag ska försöka samla små inlägg och inte ha så stora krav på dem. Vi får se efter hand om det håller i sig att jag gör samlingsinlägg ibland, eller om jag rent av lyckas publicera lite fler små inlägg.

Ett av de inlägg jag inte publicerat handlar om boken Autonomous av Annalee Newitz. Egentligen vill jag främst rekommendera den. Den påminde mig mycket om Snow Crash av Neal Stephenson. Man kan säga att den handlar om prekariatet, om upphovsrätt och patent, om huruvida artificiell intelligens ska ha rättigheter eller om ifall genus är relevant för robotar. Jag tror det är svårt att säga att den handlar om alla de sakerna, men den berör dem alla (och några till) och man kan difinitivt argumentera för dem alla enskilt. Den finns dessutom utan DRM, men jag har inte hittat den översatt.

Jag har påbörjat ett inlägg om mina pennor och papper. En av sakerna jag ville skriva mer om när jag bytte plattform för bloggen var just pen-hobbyn. Jag har fortsatt att använda mina pennor, men med olika typer av papper och för olika ändamål. Nu sedan nya terminen började har jag använt mig mer aktivt av min Travelers Notebook för att ta anteckningar. Jag har nästan helt slutat med lösblad för jag hittade aldrig något riktigt bra sätt att organisera alla papper efteråt. Jag har köpt en annan modell på kalender till den för detta året och hittills känns det bättre. Det finns mindre plats för att planera de enskilda dagarna, men mer utrymme för anteckningar. Efter drygt två veckor har jag helt klart använt den mer, både som kalender och anteckningsbok.

Jag har också börjat ett inlägg om vilken typ av inlägg jag skriver. Jag har länge undvikt att skriva om produkter för att jag inte vill driva en recensionssida. Men många av de bloggar jag läser skriver regelbundet om olika typer av produkter. Jag tror att det som gör dem intressanta att läsa är att det inte handlar bara om produkterna utan också om hur sakerna används och hur de passar in i folks liv. Jag skulle vilja skriva mer om sånt, men behöver öva mig i att hitta formen. Jag har börjat ett inlägg om en ny väska jag beställt, den har inte kommit ännu men kanske skriver jag klart det inlägget när jag haft väskan en stund.

Vi har sagt upp vår prenumeration på papperstidning. Nu har vi istället Östran digitalt. Det har gjort att jag faktiskt läser den oftare, och läser andra delar av den. Jag läser till exempel oftare ledarsidan nu än jag gjorde tidigare, men jag läser färre av nyhetsartiklarna. Jag har också börjat lösa korsordet ibland. Inte det som finns i tidningen. Alla funkar inte digitalt, och de som gör det är lite stora och svåra. Men jag hittade att på östran.se kan man lösa korsord. Bland annat har de några de kallar för dagens kryss. De är ganska små och jag löser dem på 10-20 minuter. De är nästan lite för enkla, men trevliga som förströelse.