Hösten 2017

December 30, 2017

Hösten 2017 har varit full av förändringar. Det har varit min första termin som lärare. Jag har helt tappat bort att hålla kontakt med folk via internet. Jag har fått en dotter.

Jag har fortfarande inte lagt ut några bilder på min dotter online. Jag är övertygad om att det kommer hända, men jag är glad om det kan dröja så länge som möjligt. Det känns skönt att hålla så länge det går på den mentala tröskeln. Jag tror det är enkelt börja lägga upp för mycket, så jag gör vad jag kan för att skjuta på det. Jag har lyckats en månad redan, jag hoppas på åtminstone ett par stycken till.

Jag har varit lärare i en termin nu, jag har vikariat med samma klasser även för nästa termin. Det har varit ungefär som alla säger att det ska vara, ganska stressigt och ganska roligt. Jag tror inte det var superbra att göra första terminen samtidigt som föräldraledigheten. Jag var ledig två veckor i början av december. Det hade varit smidigare för lärarjobbet om jag var ledig lite tidigare under hösten. Jag har upptäckt hur knepigt det är att sätta betyg, men också att min magkänsla stämmer ganska väl mot materialet jag har kring eleverna. Jag har upptäckt att jag behövt göra ganska mycket hemarbete. Jag visste egentligen att det skulle bli en hel del, men det har varit mer än jag tänkte. Jag har redan en del tankar kring hur jag ska göra det enklare för mig till nästa termin dock. Första åren brukar vara tyngst sägs det, jag antar att det är det som märks nu.